|
W naszej gminie zdecydowanym wygranym Drugiej Tury - Jarosław Kaczyński
|
|
21.11.2010, 19:33:26
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.11.2010 19:36:02 przez czarnuch.)
|
|||
|
|||
|
RE: W naszej gminie zdecydowanym wygranym Drugiej Tury - Jarosław Kaczyński
(wznoszę oczy ku niebu i wzdycham głęboko)
czy jeśli nie podoba mi się UE, nie lubię Komorowskiego i jego partii to znaczy, że jestem moher i obrońca Kaczora????? gdzie wyraziłem swoje poparcie dla niego? gdzie popierałem młodzież wszechpolską? i z jakiej racji jak jest konserwatywnie to jest źle? co, jak ktoś mówi, że jest katolikiem to znaczy, że kocha ojca Rydzyka i śle klątwy na złych niekatolików? miałem napisać ładnie, ale zabrakło mi słów. nie wiem czy jesteś taki durny, czy po prostu włączył się ci syndrom szczekacza forumowego, bo nie wiem kto ty jesteś i raczej tego po adresie IP samodzielnie nie sprawdzę.... ![]() http://www.tpzd.republika.pl |
|||
|
|
|||
|
|||
|
W calej tej dyskusji tak naprawde smutny jest fakt, ze - jak zreszta zawsze w polskich dyskusjach politycznych - ktos, kto prezentuje poglady odmienne od oponenta natychmiast staje sie wrogiem, obiektem personalnych atakow, epitetow i niewybrednych zartow...
Zamiast merytorycznie porozmawiac o faktach, (faktach, bo o nich wlasnie staralem sie mowic w poprzednim poscie) my skupiamy sie na obrazaniu nawzajem. Tymczasem wydaje sie, ze kazdemu - wedle jego najlepszej wiedzy i intencji - zalezy na Polsce... szkoda zatem, ze typowo polska maniera nie probujemy znalezc tego co laczy, miast poglebiac roznice i okopywac sie na jeszcze bardziej skrajnych pozycjach. Dyskusja nad tym czy Polska powinna byc bardziej pawiem i papuga narodow - czy moze zachowac wiare, tradycje i tozsamosc jest tak wazna, ze sprowadzanie jej do mlodziezy wszechpolskiej i Ojca Rydzyka jest po prostu wielkim nieporozumieniem. Przykrym nieporozumieniem. Demkracja ponoc polega na tym, ze wykonuje sie wole wiekszosci z poszanowaniem woli mniejszosci. Jesli jest to prawidlowa definicja demokracji - to mozna smialo powiedziec, ze u nas system nie funkcjonuje. Ze swej strony pragne tylko dodac, ze historia, tradycja i wiara to elementy, ktore pozwolily przetrwac naszemu narodowi przez stulecia niewoli. Mozna (przynajmniej w moim przekonaniu) powiedziec, ze elementy te staly sie fundamentem naszej panstwowosci. To rowniez dzieki nim udalo sie najpierw przetrwac a pozniej obalic totalitaryzm. Jesli wiec dzis ktos wartosci te neguje, odcina sie od nich, wysmiewa i usuluje wykorzenic w imie nowej, nowoczesnej, "europejskiej" itd Polski - ten (i podkreslam ponownie - to tylko moje zdanie) buduje ta nowa Polske bez fundamentow... Taki zamek na piasku ktory raczej szans na przetrwanie nie ma. Jesli sie myle - to prosze spojrzec na obecna Unie Europejska - wszystko bylo pieknie i ladnie, poki nie zabraklo pieniazkow. Teraz, gdy pieniedzy na biurwoktatyczne pomysly nie starcza - ten sztuczny potworek peka w szwach az sypia sie trociny... Tak to juz jest z konstrukcjami nie majacymi zdrowych fundamentow zlozonych z historii, tradycji, wspolnych przekonan i doswiadczen. Tak zbudowano Zwiazek Socjalistycznych Republik Radzieckich - i przetrwal zaledwie 90 lat, pomimo potegi ekonomicznej i militarnej. Tak samo buduje sie obecnie Zwiazek Socjalistycznych Republik Europejskich... i dolary przeciwko orzechom, ze konstrukcja ta nie przetrwa jednego wieku... Ad Maiorem Dei Gloriam!
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Teraz to ja wnoszę ręce ku niebu i wzywam do czytania ze zrozumieniem. Czy ja napisałem że jesteś moherem albo należysz do młodzieży wszechpolskiej ? NIESĄDZE ! Nie powiedziałem że to co konserwatywne jest złe również, nie wiem skąd to wytrzasnąłeś to są twoje słowa nie moje a oburzasz się jak bym ci zrobił straszną krzywdę, wyluzuj trochę. A poza tym moja skromna rada jest taka żeby najpierw dobrze przeczytać zastanowić się dwa razy co ktoś napisał a nie od razu rzucać się z pretensjami a dopiero potem również po zastanowieniu napisać coś od siebie, wtedy każda dyskusja będzie miała merytoryczny sens.
P.S. do sgt nikt tu się nie kłóci my tylko luźno rozmawiamy wyluzujcie ludzie trochę brakuje wam dystansu do siebie i innych nie każda wypowiedź jest zaraz atakiem pzdr |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Chyba co niektórzy nie widzą jaki temat widnieje powyżej??? Przypomnę dla w dalszym ciągu niezorientowanych: W naszej gminie zdecydowanym wygranym Drugiej Tury - Jarosław Kaczyński, temat wszakże już odległy, aczkolwiek można jeszcze coś w tym temacie dopowiedzieć, nie koniecznie obrażając i krytykując siebie nawzajem. Sprawy takie jak obrażanie siebie nawzajem, należy załatwiać na PW a nie w tym temacie.
|
|||
|
22.11.2010, 12:07:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22.11.2010 12:09:58 przez czarnuch.)
|
|||
|
|||
|
sawek, nie napisałeś wprost, ale popatrz sobie stronę wstecz w jaki sposób to napisałeś.
i nie mów teraz, że nie napisałeś tego, czego się teraz wypierasz. Cytat: Sorki widzę że trafiłem na grupę silnych sprzymierzeńców pana Jarka i jego wspaniałej partii ok nie będę się już na ten temat wypowiadał bo jeszcze ktoś narzuci na mnie ekskomunikę i naśle młodzież wszechpolską czy innego mohera. Całe szczęście jesteście w mniejszości inaczej kraj ten zszedł by na psy już doszczętnie. Dziwi mnie tylko dlaczego nasze województwo i gmina są takie konserwatywne.nic złego o konserwatyzmie...? ja nie mam do ciebie żadnych pretensji, tylko mówię jak JA myślę, nie jak ma być. a jeśli z twojej strony to maił być ton żartobliwy i przyjacielsko-luźno-dyskutujący to mam jakieś dziwne poczucie humoru. koniec offtopa z mojej strony. ![]() http://www.tpzd.republika.pl |
|||
|
|
|||
|
|||
|
No, czyli jednak moja unizona prosba o merytoryczna dyskusje o faktach dotyczacych preferencji wyborczych badz manipulacji wyborczych niczym grochem o sciane...
Ad Maiorem Dei Gloriam!
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Nie ma znaczenia w jaki sposób to napisałem tylko co napisałem i co chciałem przekazać a interpretować można wszystko na wszelakie sposoby. Dobra nie ważne skończmy ten temat bo to do niczego nie prowadzi jak zauważyła nutka nie to jest tematem tego wątku.pzdr
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Dzięki
wróćmy do tematu.
|
|||
|
23.11.2010, 16:47:39
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.11.2010 16:48:38 przez MAX.)
|
|||
|
|||
|
jaka piękna pogoda
![]() BUM!
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
sgt, czytałem, ale co mogę dodać. mogę najwyżej przytaknąć.... i chyba nawet to zrobiłem
![]() http://www.tpzd.republika.pl |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

![[Obrazek: powstanie.png]](http://img29.imageshack.us/img29/8576/powstanie.png)

![[Obrazek: bannergn6.jpg]](http://img154.imageshack.us/img154/5653/bannergn6.jpg)
wróćmy do tematu.