|
Dozwolone od lat 20?
|
|
|
|||
|
|||
|
RE: Dozwolone od lat 20?
Najlepiej by było, aby osobno istniały lokale przeznaczone dla tych trochę starszych, dla "młodzieży" jak i takie bardziej ogólne. Oczywiście w małej miejscowości, a taką z pewnością jest Dubiecko, nie jest możliwe założenie kilkunastu, tak aby każdy znalazł coś dla siebie. Więc, jeżeli wszyscy jesteśmy na siebie "skazani"
to powinniśmy się nauczyć szanować nawzajem.
Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego? Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie? George Bernard Shaw |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Szanować nawzajem i szanować też swoją prywatność. Faktycznie Dubiecko jest małe a tych lokali mamy hmmm chyba 4 także myślę, że wyjść jest gdzie. Wydaje mi się, że też u nas przyjęło się, że starsi nie chodzą do pubów. Pod bankiem zauważyłam że pojawia się sporo ludzi po 40, nie tylko same 15 latki i to jest moim zdaniem dobre.
Czemu ktoś ma być skazany na siedzenie w domu skoro u nas też można się rozerwać i wypić piwko niezależnie od wieku. |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Większe miasta zapewniają anonimowość. W mniejszych, wydaje mi się, ludzie, szczególni ci starsi, zwracają większą uwagę na to, co "ludzie powiedzą". Myślę, że w niektórych istnieje jeszcze takie przekonanie, że wypicie piwa, czy nawet czegoś mocniejszego w dowolnym lokalu, to to samo co "chlanie w knajpie".
Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego? Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie? George Bernard Shaw |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Jakoś u nas ogólnie w lokalach częściej widać młode osoby, starsze chyba się wstydzą bo w lokalach ogólno wiekowych czują się za staro.
Zgadzam się, że większość patrzy też na to "co ludzie powiedzą" albo że po prostu nie wypada. |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Ja myślę że bary ok nie muszą być od 18 lat bo na wakacjach dużo dzieci chodzi na pizze czy frytki dlaczego nie im również się należy ale do godziny 19:00 a po 19 wszystkie dzieci do domu.A niestety małolaty siedzą do zamknięcia lokalu Gdzie ci rodzice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A odnośnie dyskoteki choć wydaje mi się że to bal dla dzieci albo tak jak w gimnazjum jest "choinka" bo tak teraz wyglądają sobotnie imprezy jeszcze dobrze nie urosło a już na dyskoteki lata .jestem za aby było od te minimum 18 ale gdyby było od 21 to jeszcze lepiej .KONIEC Z DZIECIAKAMI NA IMPREZACH CHOCIAŻ SOBOTNICH.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

to powinniśmy się nauczyć szanować nawzajem.