Aktualny czas: 22.05.2012, 17:00:41 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Blog poświęcony Dubiecku
26.04.2011, 20:02:37
Shy Blog poświęcony Dubiecku
Jakiś czas temu już powstał blog o Dubiecku prowadzony przez pana Grzegorza Sowę. Tematyka bloga bardzo różnorodna, można pooglądać stare zabytkowe fotografie jak i współczesne zdjęcia naszej gminy.
Poniżej link do strony.

http://www.dubiecko.blogspot.com

Zapraszamy do komentowania.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02.06.2011, 09:09:27
RE: Blog poświęcony Dubiecku
Coś pięknego... Autorowi należą się wyrazy podziwu i uznania. Stronę dodam do linków na mojej, może dzięki temu stanie się bardziej popularna.

Osobiście marzę o chwili, w której w Internecie zainstnieje witryna, którą można by ogólnie nazwać "Dubiecko on-line" albo "Wirtualne Dubiecko". Częścią tej witryny z pewnością winno być to forum, jednak całość zawierać powinna np:
- rozkład komunikacji
- interaktywny plan miejscowości z wszystkimi ulicami i drogami, wyszukiwarką adresów
- interaktywną książkę telefoniczną
- informacje o działających firmach (z małą reklamą - taki sposób na samofinansowanie witryny)
- linkami do wszelkich odnośników o Dubiecku w Internecie
- i co tam jeszcze się komuś pomyśli.

Żałuję, że moje umiejętności są niewystarczające do stworzenia czegoś takiego... inaczej już dawno wziąłbym się do roboty...

Ad Maiorem Dei Gloriam!
[Obrazek: bannergn6.jpg]
02.06.2011, 15:51:28
(02.06.2011 09:09:27)sgt napisał(a):  Osobiście marzę o chwili, w której w Internecie zainstnieje witryna, którą można by ogólnie nazwać "Dubiecko on-line" albo "Wirtualne Dubiecko". Częścią tej witryny z pewnością winno być to forum, jednak całość zawierać powinna np:
- rozkład komunikacji
- interaktywny plan miejscowości z wszystkimi ulicami i drogami, wyszukiwarką adresów
- interaktywną książkę telefoniczną
- informacje o działających firmach (z małą reklamą - taki sposób na samofinansowanie witryny)
- linkami do wszelkich odnośników o Dubiecku w Internecie
- i co tam jeszcze się komuś pomyśli.

Cześć z tych rzeczy mogę śmiało wprowadzić na dubiecko.org
Potrzebuje tylko konkretnych informacji Smile

Pozdrawiam Maciej
02.06.2011, 16:05:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.06.2011 22:42:43 przez sgt.)
Rzecz w tym, że przebywając obecnie w odleglości ok. 1400 km od Dubiecka ( a za chwilę będzie to jakieś 6000 km) nie mogę służyć konkretami.
Niemniej wystąpienie z prośbą do PKS i prywatnych przewoźników działających na terenie Dubiecka z prośbą o zgodę na przedruk rozkladow jazdy (czy publikację w Internecie) to inwestycja tyleż szybka co - mam nadzieję - niskobudżetowa (wręcz wogóle jak sądzę niepłatna). I już jedną ważną rzecz mamy...

Podobnie mogłoby być z numerami telefonów - przynajmniej tych oficjalnych i firmowych. I już mamy książkę telefoniczną która zapewne z biegiem czasu się rozrośnie...

Największy problem z interaktywnym planem miejscowości (takim wyszukującym i pokazującym lokalizację np. firm, sklepów, lokali etc.) Ale - może kiedyś się da..?

Acha...! I jeszcze cała strona linków do wszystkiego co tylko o Dubiecku traktuje albo w Dubiecku się mieści... że zacznę choćby od mojej skromnej strony, ale też i firmy być powinny, i nowa strona OSP ( http://www.ospdubiecko.pl ) i wszystkie wogole, a nie tylko, LO, TPZD i gmina...

Ad Maiorem Dei Gloriam!
19.08.2011, 06:51:56
Ufff....
Udało mi się wreszcie Big Grin przebudować i updatować moją stronkę traktującą m.in. o Dubiecku.
Gdyby ktoś zechciał zobaczyć i podzielić się wrażeniami to zxapraszam:
http://www.ssgt.republika.pl

Wiem, że to taka trochę kryptoreklama (wybaczcie) ale skoro temat tak jakoś traktować zaczął o dubieckich miejscach w internecie...

Ad Maiorem Dei Gloriam!
24.11.2011, 09:52:17
Nutka, niezły blog, dopiero teraz zajrzałam i muszę dokładnie go przeglądnąć. Gratulacje i życzę częstych aktualizacji!
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości