|
W naszej gminie zdecydowanym wygranym Drugiej Tury - Jarosław Kaczyński
|
|
|
|||
|
|||
|
W naszej gminie zdecydowanym wygranym Drugiej Tury - Jarosław Kaczyński
KACZYŃSKI Jarosław Aleksander : 67,25 %
KOMOROWSKI Bronisław Maria : 32,75 % Frekwencja : 47,05 % (jedna z najniższych w całym powiecie przemyskim) Dane PKW Pozdrawiam Maciej |
|||
|
|
|||
|
|||
|
RE: W naszej gminie zdecydowanym wygranym Drugiej Tury - Jarosław Kaczyński
Komentarz jaki mi się nasuwa prywatnie : Wielkie Olanie przez ponad polowe społeczeństwa mogącego wziąć udział w głosowaniu w naszej gminie wyborów. Ignorancja i bezmyślność.
Pozdrawiam Maciej |
|||
|
|
|||
|
|||
|
W moim mieście było odwrotnie:Liczba głosów ważnych – 16 180, Frekwencja – 53,95 %
Jarosław Kaczyński – 6 638 głosów, czyli 41,03 % Bronisław Komorowski – 9 542 głosy, czyli 58,97 % Pozdrawiam ZiPi |
|||
|
|
|||
|
|||
|
nie byłem na wyborach. chciałem bardzo, ale tam, gdzie byłem do najbliższego lokalu wyborczego było ponad 1000 kilometrów.
kuchwa. wyjechałem z Polski wróciłem do jakich niemiec..... ciężkie czasy chiba idą.... ![]() http://www.tpzd.republika.pl |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Proszę Państwa,
Zanim Gmina Dubiecko zacznie bić się w piersi z powodu nazbyt niskiej frekwencji warto chyba przeanalizować całość sytuacji. Nie chciałbym tu zaprezentować się jako zdeklarowany zwolennik spiskowej teorii dziejów, niemniej jednak pewne fakty zmuszają do refleksji. Proszę zauważyć, że w miejscowościach takich jak Dubiecko zdecydowana większość Wyborców dokonuje aktu głosowania "po kościele" - czyli w zdecydowanej większości zaraz po zakończeniu Mszy Świętej udaje się do znanego sobie lokalu wyborczego. A co stało się w tym roku..? Cóż, po pierwsze - zmieniono ulokowanie miejsca wyborów. Warto na to zwrócić uwagę: zdecydowana większość wyborców Jarosława Kaczyńskiego to jednak ludzie starsi (to widać we wszystkich badaniach opinii publicznej) - a zatem osoby, które od lat przyzwyczajone były do określonej lokalizacji lokalu wyborczego. W tym roku osoby te w wielu wypadkach - co zresztą zauważyłem osobiście (słyszałem komentarze niedoszłych wyborców) - poczuły się zdezorientowane a nawet oszukane, że oto idą głosować... a Komisji Wyborczej nie ma! Zanim ktoś zarzuci mi kłamstwo lub manipulację: popytajcie proszę tych spośród lokalnej społeczności a mających więcej niż np. 50 lat jakie były ich odczucia w tym względzie... Po drugie: sama lokalizacja Komisji Wyborczej. Proszę zwrócić uwagę na znaczne oddalenie od rzeczonej Świątyni i wielokrotne w takich przypadkach stwierdzenia (które sam słyszałem) "za daleko", "na obiad nie zdążę", "ani samochodem ani na piechotę", "nie będzie gdzie zaparkować" etc. A zatem znowuż uderzenie w społeczność tych Wyborców, którzy wierni Wierze i Tradycji udają się w niedzielę do kościoła na później zostawiając sprawy też istotne, ale jednak zajmujące niższe miejsce w hierarchii wartości społecznych. Jestem zatem skłonny twierdzić, że już sama zmiana umiejscowienia lokali wyborczych wpłynęła na wynik wyborów w sprytny sposób uderzając przede wszystkim w Wyborców Jarosława Kaczyńskiego. Potwierdzeniem zaś tej teorii jest przywoływana na samym początku tego tematu frekwencja... Oczywiście możecie mi Państwo zarzucić, że to ja dopuszczam się tu manipulacji... że zastosowanie takiej taktyki wyborczej w Gminie Dubiecko nijak nie wpłynęło na wynik wyborów jako takich. Zapewne. Ale jak już zorientowali się stali Forumowicze nie jestem mieszkańcem Dubiecka, co więcej - z racji pracy i zainteresowań znana mi jest sytuacja w wielu miejscach naszego kraju. Osobiście - podkreślam: osobiście, znane mi są dwa przypadki podobnej zmiany umiejscowienia lokali wyborczych. W obu przypadkach zmiana nastąpiła wg schematu opisanego na przykładzie Dubiecka. O dalszych takich (niczym nie umotywowanych) zmianach dane mi było słyszeć! Wszystko powyższe pozwala mi pokusić się o stwierdzenie, że socjotechnika, manipulacja i ogłupienie społeczeństwa sięgnęło poziomu w którym demokracja, głos ludu i wybory stają się czystą kpiną z idei a tym samym zwykłym narzędziem pozwalającym kontrolować społeczeństwo w stopni dotąd nieznanym nawet w systemach totalitarnych. A już tak całkiem BTW mam pytanie: gdzie Komisja Wyborcza z Dubiecka umieściła wyniki wyborów w swoim obwodzie..? Bo powinny chyba być wywieszone na zewnątrz lokalu, aby każdy mógł sprawdzić. Ja sprawdzić chciałem i nie znalazłem, ale mogłem wszak źle szukać, stąd powyższe pytanie. Ad Maiorem Dei Gloriam!
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Mi się nawet nie chce o tym wszystkim gadać.... Sgt, słusznie prawisz!
i tak przy okazji: byłem dziś we gminie. zgubiłem się. co to za moloch nowy???? i przy okazji dwa: zawsze zastanawiam się jak jestem w gminie po jaką cholewę tam jest tyle pokoi i stanowisk i (najważniejsze) pracowników jeśli do obsłużenia interesantów potrzeba trzy razy mniej kadry i miejsca? ilekroć przyłażę tam, tyle razy panie i panowie zajmują się stadnym siedzeniem w którymś z pokojów, piciem kawy i głośnym rozprawianiem przeplatanym salwami śmiechu na tematy rozliczne, jeśli ktoś przyjdzie to ewentualnie odsyłaniem do pokoju, który jest nie wiadomo gdzie? nie liczę nawet na odpowiedź. po prostu muszę zapytać. nowo otwarte forum w gminie się kłania chiba... ![]() http://www.tpzd.republika.pl |
|||
|
|
|||
|
|||
|
A ja powiem krótko - dla chcącego nic trudnego! Głosowałam ponad 500 km od miejsca zamieszkania i jakoś trafiłam do lokalu wyborczego, by spełnić swój jakże niewielki państwowy obowiązek.
(i to miało zabrzmieć karcąco! ;-p) |
|||
|
|
|||
|
|||
|
ech... jak wspomniałem wyżej, chciałem, ale nie dało rady.... nie wziąłem ze sobą teleportera... mądry Polak po szkodzie ;D
![]() http://www.tpzd.republika.pl |
|||
|
|
|||
|
|||
Młoda napisał(a):A ja powiem krótko - dla chcącego nic trudnego! Głosowałam ponad 500 km od miejsca zamieszkania i jakoś trafiłam do lokalu wyborczego, by spełnić swój jakże niewielki państwowy obowiązek. Fajnie, że ktoś poważnie podchodzi do swoich obywatelskich powinności. Proszę jednak zwrócić uwagę na to, jakie osoby opisywałem i nie mierzyć wszystkich miarą swojej młodości i operatywności... przecież pisalem właśnie o tych, którym owej młodości i związanej z nią operatywności nie starczyło, by nadążyć za podstępnymi zmianami... Ad Maiorem Dei Gloriam!
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Jak od dawien dawna wiadomo świat i wszystko co na nim jest w ciągłym ruchu, wszystko się zmienia, nic nie jest nigdy takie same, nie ma dwóch tych samych dat, takich samych ludzi, zdarzeń, nie można wejść dwa razy do tej samej rzeki, czas płynie... Od starszych uczyłam się, że nie ma po co się gorączkować, buntować, tylko przyjąć świat takim jaki jest, zaakceptować go, dostosowywać się do coraz to nowych sytuacji, zmian w życiu, które nieuchronnie czekają każdego dnia, każdego z nas. Znamy je, wiemy o nich od lat, więc dlaczego nazywać je podstępnymi? Czy trzeba jeszcze coś pisać...?
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

![[Obrazek: powstanie.png]](http://img29.imageshack.us/img29/8576/powstanie.png)
![[Obrazek: bannergn6.jpg]](http://img154.imageshack.us/img154/5653/bannergn6.jpg)