Aktualny czas: 21.05.2012, 15:11:14 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Ankieta: Prawybory Wójta Gminy Dubiecko! Na kogo oddasz swój głos?
Ankieta jest zamknięta.
Babiś Kazimierz 11.54% 6 11.54%
Blecharczyk Zbigniew 40.38% 21 40.38%
Szymańska Ewa 48.08% 25 48.08%
Razem 52 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prawybory Wójta Gminy Dubiecko
10.11.2010, 16:29:28
Exclamation Prawybory Wójta Gminy Dubiecko
Witam
Znamy już kandydatów na stanowisko Wójta Gminy Dubiecko.
Co myślicie na temat kandydujących? Kto wygra?
Głosujemy w sondzie powyżej.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14.11.2010, 13:33:32
RE: Prawybory Wójta Gminy Dubiecko
Napisałem posta na temat kandydatów, ale....
zmieniłem koncepcję.

zamiast długich nudnawych wywodów na temat zdolności organizacyjnych i uczciwości kandydatów, chciałbym pogratulować kampanii wyborczej! szczególnie gratuluję tym, którzy wymyślają hasła, piszą ulotki i inne pierdoły. niezorientowanym zdradzę w tajemnicy, że ja bym się po prostu wstydził podpisywać pod taką masą błędów ortograficzny, językowych, frazeologicznych i stylistycznych. o braku interpunkcji nie wspomnę.
ale oficjalnie gratuluję, żeby przystojniej było

[Obrazek: powstanie.png]
http://www.tpzd.republika.pl
14.11.2010, 14:28:23
Popieram, masa błędów ortograficznych na ulotkach niestety ale jak dla mnie robi większą anty kampanię niż kampanię... jeden błąd jest zrobiony nawet w nazwisku kandydata... brak słów.
14.11.2010, 15:02:31
mnie zastanawia też treść hasła wyborczego komitetu doliny Sanu (czy jakiegoś takiego)
profesjonalizm rozumiem. ale fachowość?? i młodość??? a co to ma do zarządzania gminą? i czy fachowość (pomijając, że brzmi dziwnie jako hasło reklamowe) nie jest czasem synonimem profesjonalizmu???

no, zapomniałem jeszcze pogratulować wszystkim kandydującym szacunku do ziemi, w której się urodzili i pracują. a jeszcze bardziej wszędobylskich tradycji społecznikowskich....

[Obrazek: powstanie.png]
http://www.tpzd.republika.pl
15.11.2010, 16:23:38
Tak dla waszej świadomości ci kandydaci nie piszą tych ulotek tylko zlecają je firmom drukarskim np. z miasta Przemyśl a taka firma dostaje takich zleceń setki jak nie tysiące także normalną rzeczą jest że nie sprawdzają każdej ulotki i drukują z błędami na potęgę a dany kandydat nie ma na to wpływu także nie krytykowałbym ich zwłaszcza że niektórzy z nich to nauczyciele także myślę że wiedzą jak się piszę
15.11.2010, 19:06:22
Jak dla mnie to nie jest wytłumaczenie...
Kandydat powinien sobie tego odpowiednio dopilnować, gdyż taka ulotka z błędami to kompromitacja, dla nauczyciela to już w szczególności.
Uważam że to są ważne rzeczy i dlatego powinno się to załatwiać z głową a potem dopiero rozdawać do użytku publicznego. Poza tym ponoć klient nasz pan Smile
15.11.2010, 19:41:52
Teoretycznie tak, ale w praktyce jest to technicznie trudne jak nie niemożliwe. Taki kandydat tylko zleca druk danej liczby ulotek daje tekst i ktoś ten tekst przepisuje i ten ktoś robi błędy a on dostaje zamówioną liczbę ulotek za które zapłacił więc nawet jeśli zorientuje się że są błędy nie może już nic zrobić co najwyżej zamówić i zapłacić jeszcze raz co jest wątpliwe
15.11.2010, 21:12:20
o ile ja sie orientuje to zazwyczaj to jest tak, że do drukarni wysyła sie tekst i jeśli po wydruku jest to inna wersja to drukarnia na swoj koszt powinna raz jeszcze wydrukować w takiej wersji jaka otrzymala od zleceniodwacwy...
15.11.2010, 21:19:23
Być może tak jest zależy od drukarni ale wiem że u nas przynajmniej jeden kandydat kiedy dostał już takie ulotki zmarnował by zbyt dużo czasu na drukowanie następnych tak więc nie było sensu poprawiać tych z błędami tyle wiem
16.11.2010, 19:19:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.08.2011 18:51:37 przez ptt.)
.....

nie będzie niemiec pluł nam w twarz!
ni dzieci nam germanił!
Odpowiedz