|
Dozwolone od lat 20?
|
|
|
|||
|
|||
|
Dozwolone od lat 20?
Osobiście przeszkadza mi że w naszej Gminie niema lokalu, dyskoteki czy pubu do którego wstęp byłby od 20 lat.
Co Wy na to? |
|||
|
|
|||
|
|||
|
RE: Dozwolone od lat 20?
Jest chyba takie miejsce, kawiarnia " U Elwisa". O ile się nie mylę, to tam obowiązuje jakimś tam limit wiekowy, ale głowy nie daje
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
a co by w takim lokalu byłoby lepszego?
![]() http://www.tpzd.republika.pl |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Jestem za
A u Elwisa to chyba jest od 18 roku zycia ale tez glowy nie daję
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
O to nie wiedziałam że Elwis od 18 roku. Swoja drogą nie zauważyłam nigdy żeby ktoś tam sprawdzał dowody ...
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
tak,tam jest od 18 i ja akurat widziałem pare razy,legitymowanie ludzi,i taki bar jest pożyteczny, nie każdy ma zawsze ochote patrzec sie w koło na same bachory
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Zgadzam się, że czasem starsi wiekiem chcą przebywać w towarzystwie starszych, niekoniecznie nastolatek czy nastolatków. Nie mam nic przeciwko barom czy pubom ogólno wiekowym, ale taki od 20 lat myślę że jest jak najbardziej wporządku.
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Myślę, że każdy lokal rządzi się swoimi prawami, ale na pewno w lokalach z alkoholem nie powinny przebywać dzieci, chyba że są dla nich wydzielone osobne sale.
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Wydaje mi się, że ustalanie granic wiekowych dla gości lokali to totalna bzdura, po prostu ludzie dorośli powinni jak najczęściej chodzić do lokali, to w jakiś sposób ograniczałoby "dzikie" zachowania ludzi młodych. Z drugiej strony: jeśli ograniczymy wiek wstępu do lokali dla młodzieży, to gdzie w Dubiecku będą mogli się spotykać, żeby pogadać? Na parkingu? a może za GS-em?- to miejsce chyba już jest "dzierżawione" :-))
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Moim zdaniem większość lokali powinno być dostępnych dla wszystkich bez względu na wiek, ale powinien być także przynajmniej jeden taki bardziej "dyskretny", w którym mogliby spotkać się np. nauczyciele nie bojąc się, że chwile przyjdzie do tego samego lokalu 14 latek którego mają w klasie.
|
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

![[Obrazek: powstanie.png]](http://img29.imageshack.us/img29/8576/powstanie.png)
A u Elwisa to chyba jest od 18 roku zycia ale tez glowy nie daję