Aktualny czas: 21.05.2012, 15:59:01 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wybory Samorządowe 2010 wyniki
22.11.2010, 10:27:46
Exclamation Wybory Samorządowe 2010 wyniki
W gminie Dubiecko mieszkańcy oddali następujące głosy:

Blecharczyk Zbigniew - 1740 głosów - 45.93%

Szymańska Ewa - 1457 głosów - 38.46%

Kazimierz Babiś - 591 głosów - tj. 15.60%

Tak więc, za dwa tygodnie czeka nas II tura wyborów.

Do rady gminy mandaty otrzymały następujące osoby:

Okręg 1
Makuch Marian - 140 głosów, tj. 42.17%
Okręg 2
Kijanka Krzysztof - 197 głosów, tj. 60.24%
Żurawska Beata - 127 głosów, tj. 38.84%

Okręg 3
Hendzel Jacek - 194 głosy, tj. 48.14%
Okręg 4
Fik Ryszard - 163 głosy, tj. 76.53%
Okręg 5
Tomaszewski Ryszard - 144 głosy, 55.17%
Okręg 6
Pawlus Czesław - 78 głosów, tj. 53.35%
Okręg 7
Bal Kazimierz - 281 głosów, tj. 29.96%
Szymański Roman - 286 głosów, tj. 30.49%
Szymański Bogusław - 264 głosów, tj. 28.14%

Okręg 8
Dziaczyński Zygmunt - 277 głosy, tj. 59.44%
Jureczko Stanisław - 124 głosy, tj. 26.61%

Okręg 9
Frańczak Ryszard - 83 głosy, tj. 69.17%
Okręg 10
Pelo Piotr - 130 głosy, tj. 55.56%
Okręg 11
Makuch Ryszarda - 148 głosów, tj. 45.96%

Do rady powiatu mandaty otrzymali:

Blecharczyk Zbigniew - 447 głosów, tj. 13.07%
Sowa Henryk - 319 głosów, tj. 9.32%
Kamiński Adam - 264 głosy, 7.72%
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
22.11.2010, 11:29:26
RE: Wybory Samorządowe 2010 wyniki
Widzę że w naszej gminie po staremu ludzie ciągle narzekają jak im źle a nie robią nic żeby to zmienić widać jacy ludzie taka gmina ale jeszcze nie wszystko stracone osobiście popieram panią Ewę mam nadzieję że wygra
22.11.2010, 12:17:01
To ze statystyki odczytałeś narzekactwo, jakość ludu gminnego i nicnierobienie?

Widocznie nie wszystkim było aż tak źle za panowania pana Blecharczyka, skoro zebrał większość głosów... no i chyba gminy do ruiny nie doprowadził.

[Obrazek: powstanie.png]
http://www.tpzd.republika.pl
22.11.2010, 18:36:11
Nie ze statystyk tylko z rozmów z ludźmi możesz mi wierzyć czy nie ale nie znam zadowolonej osoby z rządów pana B. oczywiście technicznie ani fizycznie jest niemożliwością zapytania każdego, ale takie odniosłem wrażenie. Poza tym osobiście dla mnie to że ktoś nie zrujnował gminy to nie znaczy że jest dobrym gospodarzem. Uważam, że bierność jest równie nie dobra jak zepsucie czegoś. Wolałbym żeby działo się więcej, bo można więcej i to dużo więcej zrobić szczególnie jeśli chodzi o wykorzystanie środków z unii (bo dla mnie niewykorzystywanie pieniędzy które unia daje jak na tacy jest marnotrastwem i to wielkim, przynajmniej w moim odczuciu wystarczy trochę wysiłku a za te fundusze można wiele więcej zrobić) zwłaszcza że pieniądze wiecznie czekać nie będą. Takie mam swoje odczucia po tych wyborach i liczę na pania Sz. ponieważ wykorzystywanie środków z UE wymieniała w swoich postulatach, więc liczę że zrobi coś w tym kierunku.
23.11.2010, 19:57:32
Panie sawek112 pisze pan na tematy dotyczące inwestycji i pozyskiwania środków z UE! że gmina nie pozyskuje i wcale nie realizuje tematów z pieniędzy unijnych. Broni Pan zażarcie Panią Sz. jednak Pan B. jest sprawdzonym wójtem który bardzo wiele projektów wdrążył już w życie (jeżeli Pan nie wie to zapraszam na stronę http://www.dubiecko.pl na której znajdzie pan odpowiednie prezentacje-dowody na to że Pan B. nie jest tylko od ozdoby!!!)
Po za tym szanowna Pani Sz. nie wprowadziła w swój projekt nic nowego, wszystko to o czym pisze ona w swoich wielkich ulotkach już jest zrobione lub właśnie w fazie projektowania.
Po za tym myślę że wszystkie swoje pomysły Pani Sz. czerpała z wiedzy brata, wieloletniego radnego z Nienadowej. Pozdrawiam!!!!!
23.11.2010, 21:03:08
SAWEK112 jest wiele osób, które potrafią mówić o swoich planach i o wizjach dotyczących nowych inwestycji i zmian na lepsze.Jak wiadomo słowa pozostają słowami. Intencje człowieka poznajemy dopiero po realnych działaniach. Jestem przekonany, że los naszej gminy powinien leżeć w sprawdzonych rękach. Zaufanie to podstawa, nie da się go zbudować tylko na obietnicach. Moim zdniem zbyt natarczywa kampania wyborcza Pani Sz. nie prowadzi do niczego dobrego. Pan B. jest wójtem "dla ludzi", otwarty na nowe propozycje, sprawdzony w działaniu. Same dobre pomysły nie wystarczą. Potrzeba jest wiedza teoretyczna, ale przede wszystkim PRAKTYCZNA, którą Pan B. zdobył dzięki wieloletniej pracy na rzecz naszej gminy.
24.11.2010, 18:48:26
Widziałem tą prezentację no nieźle!!! Osobiście nie interesowałem się wyborami. Ale muszę przyznać że treść ulotek pani Sz. to ściema i nic konkretnego!!! Wczytajcie się a zobaczycie sami tam niema na dobrą sprawę żadnej koncepcji co do prowadzenia naszej gminy. Słowo OPRACOWANIE czegoś tam, pada kilka krotnie a gdzie jakieś plany, coś na teraz. Ale to przebiło wszystko, pani Sz. planuje zacząć realizację swoich założeń od 2012 roku??? coś chyba nie halo a gdzie 2011 rok w tym wszystkim. A zapomniałem cały rok będzie udoskonalać gminę obsadzać stanowiska itp. a obecni ludzie do domu ściema jak nic!!! A warunki bytowe co do tego punktu popieram moich przedmówców!!!
24.11.2010, 20:53:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.11.2010 21:22:47 przez sawek112.)
Widzę że teraz znowu trafiłem na obrońców pana B. Świetnie! Po pierwsze nie bronie zacięcie Pani Sz. powiedziałem tylko że oddam na nią głos, chociaż nie była ona moim faworytem jednak w drugiej turze muszę kogoś wybrać i prawdopodobnie wybiorę ją. Po drugie nie trzeba wprowadzać coś nowego bo nikt ameryki już nie odkryje, kwestia jest tego typu żeby to sprawniej robić. Po trzecie w przeciwieństwie od moich przedmówców jestem bardziej ambitny i nie zadowalam się paroma ławkami ze stolikami z drewna czy parkingiem na dziesięć aut, tego typu inwestycje to jakaś parodia jeśli to ma być uatrakcyjnienie turystyczne naszej gminy to faktycznie jest bardzo atrakcyjnie a jakie innowacyjna, no chyba nikt w świecie nie wpadł jeszcze na taki pomysł. Turyści będą walić do nas drzwiami i oknami. A jeśli chodzi o inwestycje infrastrukturalne zwracam honor jeśli chodzi o takie inwestycje jak orlik, oczyszczalnia i nowy wóz strażacki. Ale tak poza tym to nic nadzwyczajnego. Jak na osiem lat to trochę mało uważam. Bo te inwestycje "drogowe" nie są zbyt imponujące, parę odcinków asfaltu z czego większość w miejscowości Nienadowa, Hucisko i okolice co mnie akurat nie dziwi bo jest z tamtych terenów, a miejscowości takie jak Przedmieście czy Drochobyczka są bardziej zaniedbane obiektywnie mówiąc. Tak poza tym to nie zmienia faktu, że w naszej gminie wykorzystanie środków unijnych jest mierne. Tylko wóz strażacki jest współfinansowany z Unii. A co zresztą ? Dlaczego tak mało ? Czy nie można więcej ? Myślę że można, a nawet trzeba. A tak na zakończenie myślę że jesteście zbyt bojaźliwi i boicie się zmian wolicie tkwić w tym co jest niż podjąć się czegoś nowego, bo obawiacie się że będzie jeszcze gorzej a nie wiecie co możecie zyskać. Ale proszę bardzo to wasze zdanie jeśli chcecie się w nim utwierdzać to wasza sprawa. PZDR i miłego dnia życzę
Tak poza tym ta cała prezentacja na stronie Urzędu Gminy ukazała się dopiero w piątek zaraz przed wyborami. Ciekawe dlaczego dopiero wtedy się ukazała ?!
24.11.2010, 22:27:40
Po pierwsze Sawek112 widocznie nie oglądałeś dokładnie prezentacji!!! Ja widziałem odcinki dróg w Nienadowej dolnej i górnej, Hucisku jak piszesz!!! ale także w Dubiecku, Przedmieściu, Sielnicy, Łączkach, Bachórcu, Śliwnicy, Wybrzeżu, Kosztowej, Tarnawka- Załazek, Drohobyczka to jeżeli chodzi o ścisłość. Po drugie MAŁO "IMPONUJĄCE" odcinki powiadasz, może i tak ale masz pojęcie jak ludziom ułatwia to życie, szczególnie że nasza gmina nie jest RÓWNINĄ!!! ludzie mają problemy z dojazdem do domu, więc nie wydaje mi się że zrobiona droga w "takich terenach" to ZŁA INWESTYCJA JAKA BY NIEBYŁA!!! Nie wprowadzaj ludzi w błąd, szczególnie tych którym nie chce się otwierać prezentacji!!! Podawaj fakty, a co do parkingu w Dubiecku i nie tylko to najlepiej nie robić nic bo co by nie zrobić to i tak ludziom nie dogodzi pozdro:-)
24.11.2010, 23:56:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.11.2010 00:00:04 przez sawek112.)
Jak można łatwo przeczytać napisałem że "większość" dróg w wyżej wymienionych miejscowościach zostało wyremontowanych nie powiedziałem że w Drohobyczce czy na Przedmieściu i Dubiecku nie było wcale ale gdybyś też dokładnie oglądał tą prezentację łatwo mógłbyś wyliczyć że w miejscowościach Nienadowa i Hucisko było ich najwięcej a na pewno więcej niż na Przedmieściu czy Drohobyczce. W tej kwestii nie możesz się ze mną niezgodzić. I tak jest od kilku lat. Oczywiście drogi są ważne zgadzam się, ale budując same kilkuset metrowe odcinki asfaltu nie zatrzyma młodych ludzi i nie stworzy im miejsc pracy oraz nie uatrakcyjni to naszej gminy w szczególny sposób - o to mi chodzi. Dla mnie to nie są imponujące osiągnięcia a raczej obowiązek nikt łaski nie robi że zrobili kawałek asfaltu bo od tego oni są. Jeżeli dla ciebie to straszne osiągnięcie to gratuluje ambicji. A co poza tym ? Gdzie obiecana sala gimnastyczna dla gimnazjum która była zapowiadana jeszcze za pierwszej kadencji. O basenie już nie wspomnę. Dla mnie liczą się konkrety. Nie powiedziałem że lepiej nie robić nic. Jasne że dobrze, że chociaż to robią, ale nie oszukujmy się w dzisiejszych czasach mówiąc delikatnie to za mało. Tak na zakończenie to ludzie mają problem z dojazdem na terenach górzystych głównie w zimie bo drogi są nieodśnieżone więc nowy asfalt nie ma tu nic do rzeczy. PZDR
Brakuje moim zdaniem większych inwestycji bardziej strategicznych dla naszej gminy, które zmieniały by jej oblicze. I tu jest pies pogrzebany. Jeszcze raz
PZDR
Odpowiedz