|
Nasza gmina pomaga rodzinie Kubasów
|
|
|
|||
|
|||
|
Nasza gmina pomaga rodzinie Kubasów
Dariusz i Rozalia Kubasowie mieszkają z czwórką małych dzieci w niewielkim murowanym domu w Wysokiej (pow. łańcucki). Najstarsza Weronika ma 8 lat, a najmłodsza Emilia 3 latka. Jest jeszcze 6 –letnia Jagoda i 5 –letni Dawid. Ostatnio właściciele domu odcięli im prąd i wodę, bo, jak tłumaczą, Kubasowie nie płacili rachunków.
Sprawą zainteresowali się pracownicy wydziału polityki społecznej Urzędu Wojewódzkiego. Nie zabrakło też czytelników, którzy zaoferowali pomoc. Gmina Dubiecko, w której zameldowany jest pan Dariusz, szybko zaczęła szukać lokum dla rodziny. Kubasom należy się lokal socjalny w rodzinnym Dubiecku – jego przyznanie ponad trzy lata temu nakazał wójtowi gminy Sąd Rejonowy w Przemyślu. – Ta rodzina była u nas tuż po tym ogłoszeniu wyroku, ale nie mieliśmy wolnego lokalu. Później wyprowadzili się z gminy i nie kontaktowali się z nami – tłumaczy się Zbigniew Blecharczyk, wójt Dubiecka. Więcej o sprawie w Nowinach, link do artykułu poniżej Zapraszamy do dyskusji. LINK |
|||
|
14.12.2010, 20:19:27
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2010 19:23:22 przez sgt.)
|
|||
|
|||
RE: Nasza gmina pomaga rodzinie Kubasów
(13.12.2010 12:54:36)Nutka napisał(a): Ostatnio właściciele domu odcięli im prąd i wodę, bo, jak tłumaczą, Kubasowie nie płacili rachunków Jak mniemam owi wlasciciele to istne bestie. Bandycko odcinają komuś wodę i prąd z tak blachego powodu jak niezapłacone rachunki... Jakież szczęście, ze jest bogata i nie majaca co robić z kasą gmina Dubiecko. Domek da... pewnie wszystkim daje, tylko łobuzy i nicponie muszą sami sobie wybudować. A może i rachunki zapłaci... te zalegle też najlepiej! Później tylko malkontenci na forum wyrzekają, że gmina młodzieży nie zatrzymuje, perspektyw ni rozwoju nie ma, miejsc pracy nie ma... A gmina słuszną politykę realizuje: pomóc ludziom trzeba. Ci co wykształceni, pracowici, chętni - oni sobie radę dadzą (najlepiej gdzieś daleko, bo w gminie madrali nie potrzeba, ciagle chcą czegoś lepszego i krytykują władzę)i! Tym porządnym, co rachunków nie placą pomagać trzeba! Wiadomo: biedny wyborca to dobry wyborca - za kawałek kiełbasy zagłosuje jak trzeba i dalej można robić swoje! Ad Maiorem Dei Gloriam!
|
|||
|
15.12.2010, 10:07:43
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2010 10:14:52 przez leon.)
|
|||
|
|||
|
"Kubasom należy się lokal socjalny w rodzinnym Dubiecku jego przyznanie ponad trzy lata temu nakazał wójtowi gminy Sąd Rejonowy w Przemyślu. Ta rodzina była u nas tuż po tym ogłoszeniu wyroku, ale nie mieliśmy wolnego lokalu. Później wyprowadzili się z gminy i nie kontaktowali się z nami – tłumaczy się Zbigniew Blecharczyk, wójt Dubiecka".
No proszę trochę szum medialnego i jak sie okazuje mozna ludziom pomóc. Przypomnijmy raz jescze, że gmina dostała nakaz sądu, którego nie wykonała a rodzina wyprowadziła się z Dubiecka pewnie z rozkoszy jak się domyślam. gmina nie wywiazuje się z nałożonych przez sąd obowiazków tłumaczenie nie było lokali teraz też nie ma przecież dopiero teraz na gwałt szukają, może trzeba by było już 3 lata temu narobić szumu wokół sprawy. |
|||
|
15.12.2010, 12:01:46
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15.12.2010 12:29:02 przez leon.)
|
|||
|
|||
|
Po przeczytaniu tekstu w nowinach ręce mi opadły Gmina Przesadziła w dobroczynności, też mam trochę zaległych rachunków, spłacam kredyt hipoteczny i zasuwam jak mały samochodzik by rodzina mogła jakoś funkcjonować a tu proszę, mieszkanie zastępcze w zgodzie z wyrokiem sądu to mało, trzeba poopłacać rachunki dać na węgiel i remont domu ja od trzech lat remontuję i płacę kolosalne odsetki za kredyt zastanwiam sie czy nie pójsć z tematem do Nowin. Nie wiem czy jest to ucziwe do pozstałych mieszkańców gminy, którzy ciężko pracują aby mieć kawałek "własnej podłogi", płacą wszyskie rachunki łącznie z podatkami, z których ktoś lekką ręką rozdaje pieniądze. Brakuje mi tu jakiegoś środka, działa się bez planowania, poprostu skrajności coraz ich więcej
Zaintrygował mnie teamt i przeprowadziłam małe śledztwo, nie pasowała mi jakoś ta przesadna dobroczynność gminy, i trochę stało się jasne 1 artykuł ukazał się w weekendowym wydaniu nowin przed II turą wyborów, myślę, że deklaracje padły a teraz trzeba się z nich wywiązać, sprytnie to Nowiny w określonym czasie puściły, dowiedziałam się też, iż jak ukazały się piątkowe nowiny to urzędnicy w całym Dubiecku wykupywali cały nakład, aby przed wyborami w Dubiecku sprawa nie wyszła zbyt mocno na światło dzienne. Ciekawe to wszystko. Polecam: http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/art...195639883. Zdanie moje jest takie ludziom trzeba pomagać i gminna powinna mieć na to pomysł i calościowe spojrzenie, rodzinie tej też pomóc należy, ale tak jak powiedziałam brakuje mi środka. Jak już dadzą dom to może jeszcze jakaś pracę to wszysko, rachunki, opał, kasa na remontto przesada. Wygląda to tak jakby celem było aby media dobrze pisały. paranoja |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

![[Obrazek: bannergn6.jpg]](http://img154.imageshack.us/img154/5653/bannergn6.jpg)