|
Śmierć Rafała Ścirko - lekarz odpowie za fałszywe zaświadczenie...
|
|
|
|||
|
|||
|
Dziś w Nowinach! Wstrząsające informację dotyczące sprawy śmierci Rafała Ścirko!
Cytat:Neurochirurg, Bohdan G. najpierw troskliwie opiekował się umierającym Rafałem, potem podał fałszywe informacje na jego temat. źródło - dzisiejsze Nowiny |
|||
|
|
|||
|
|||
|
RE: Śmierć Rafała Ścirko - lekarz odpowie za fałszywe zaświadczenie...
Rodzina przeżyła wielką tragedie a oni wciąż mataczą... Wstyd! Spowodował śmierć tego chłopaka to niech się przyzna do tego i poniesie konsekwencje swojej głupoty... bo inaczej tego nie można nazwać.
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Ta sprawa ciągnie się już miesiącami...
Prawda jest taka, że trzeba ponosić konsekwencje tego co się zrobiło, nie można tylko chować głowy w piasek za każdym razem gdy coś nie tak. Odpowiedzialność i kara! |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Ciekawe kiedy jeden i drugi "specjalista" odpowie za swoje przekręty i poniesie jakaś kare?
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
Jest to tragedia dla obu rodzin. Z tym że, rodzina sprawcy jest rodziną znaną w społeczeństwie lokalnym jako ta "która dąży do ukręcenia tej sprawie głowy" i nie tylko tej. Jest to bardzo przykre ale myślę, że wcześniej a może pózniej sprawiedliwość zwycięży. Liczę też na to że tych co trzeba dosięgnie odpowiednia kara (sprawcę a także "szalejących" rodziców sprawcy).
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
jacy wy tu wszyscy mądrzy jesteście o matko, ciekawe jak wy byście się zachowali na miejscu jednego lub drugiego
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
na miejscu kogo? zmarłego?
za swoje czyny trzeba ponosić konsekwencje, nawet jesli wynikają z młodzieńczej głupoty a oczernianie kogoś po śmierci jest zwyczajnie obrzydliwe |
|||
|
|
|||
|
|||
|
Od razu przyznaję, że o całej sytuacji dowiedziałem się dopiero na tym forum, więc nie będę się opowiadał po żadnej ze stron.
Pomijam również działalność lekarzy w tej sprawie. Jeżeli to prawda, co tutaj zostało napisane na ich temat, to jest to kolejny dowód na to, że nasza służba zdrowia wymaga gruntownego remontu. Bardzo łatwo jest nam oskarżać jednego czy drugiego, niejednokrotnie wysłuchując tylko jednej ze stron sporu. Jak Zuza nadmieniła, również według mnie jest to tragedia obu rodzin. Oczywiście winny powinien bezwzględnie ponieść karę, ale chyba nie powinno to rozgrywać się w obliczu gazet, czy innych mediów (co innego sprawa lekarzy). Nie dopatrzyłem się również w tej rozmowie, aby ktoś "oczerniał kogoś po śmierci". Abstrahując od tej sytuacji, czasami zdarza się, że ofiara również nie była bez winy, dlatego nie powinniśmy tak od razu osądzać innych. Podkreślam jeszcze raz: jest to zapewne bardzo trudna sytuacja dla obu stron: jedna rodzina straciła dziecko, a druga boi się, że również je straci. Są jednak pewne granice, których nie wolno przekraczać. I zgadzam się, że trzeba ponosić konsekwencje, przede wszystkim wynikające z młodzieńczej głupoty. Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego? Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie? George Bernard Shaw |
|||
|
|
|||
|
|||
|
A mnie jest żal przede wszystkim Rafała, bo była to nie potrzebna śmierć, która wywołała lawinę zdarzeń. Oczywiście nie jest ona wynikiem jego działania, tylko bezmyślnego i nie rozważnego zachowania się drugiego młodego człowieka. Natomiast, nie oceniając dogłębnie tego co zrobił chłopak z drugiej strony, też jest mi go żal ponieważ daje od samego początku sobą manipulować i brnie oraz pogrąża się coraz bardziej. Jego rodzice nie potrafią chyba zrozumieć, że podejmując takie działania jak chociażby tutaj wcześniej opisane, pracują na wymiar kary dla swego dziecka, zamiast pomagać szkodzą mu i przez to szkodzą samym sobie. Fakt, że druga strona boi się stracić dziecko, ale konsekwencją podejmowanych działań może być właśnie ta strata i to na wiele lat. Oczywiście, ktoś powie: dobrze mu tak, bo sobie na to zasłużył- pewno ten kto tak powie będzie miał rację, ale przecież każdy kto popadnie w konflikt z prawem w końcu wraca do społeczeństwa i dalej musi w nim żyć, stąd ważne jest, aby ten młody człowiek zrozumiał swój błąd i pogodził się z konsekwencjami, a przede wszystkim z matką Rafała- to jest jego najtrudniejsze życiowe zadanie- bo jej bólu nikt z pewnością nie chciałby przechodzić, a czasami proste gesty czynią cuda.
|
|||
|
|
|||
|
|||
|
nic dodać, nic ująć... w pełni się zgadzam z przedmówcą
Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego? Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie? George Bernard Shaw |
|||
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Pijany lekarz staranował poloneza i zderzył sie z oplem! | Nutka | 7 | 743 |
23.08.2008 13:02:11 Ostatni post: Kotka |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości