Aktualny czas: 22.05.2012, 18:07:10 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Twój komunikator
15.07.2008, 22:26:19
Twój komunikator
Jakiego komunikatora używacie do codziennych rozmów? gg, tlen, czy jakiś inny?

Ja używam tlena z opcją gg Big Grin jak dla mnie jest to najlepsze rozwiązanie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
14.11.2008, 17:41:36
RE: Twój komunikator
Podejrzewam, że jak większość osób używam gadu-gadu, i od pewnego czasu skype.
16.11.2008, 22:46:35
ja mam gadu-gadu, skype nie mam i nie mam pojęcia jak go zrobić Smile ale w sumie to mi on niepotrzebny...

[Obrazek: powstanie.png]
http://www.tpzd.republika.pl
17.11.2008, 21:18:02
Przepis na skype jest taki sam jak na gg, a mianowicie ów słowo wpisujemy do wyszukiwarki, znajdujemy odpowiednią stronę z przyciskiem "download free", ściągasz, inastlujesz... i rozmawiasz do woli :-))) Ot, zamiast telefonu. Polecam serdecznie!

Ps. Oto strona, gdzie można pobrać program: http://www.skype.com/intl/en/
17.11.2008, 21:29:11
A słyszeliście o programie ooVoo? Wg mnie jest lepszy od Skype, pozwala prowadzić rozmowy w wysokiej jakości obrazu i dźwięku, a poza tym jest dużo mniej zasobożerny od swojego odpowiednika. Jeżeli ktoś skanował porty systemowe podczas korzystania ze Skype to szybko zobaczy różnicę. Skype za bardzo śmieci w systemie i praktycznie nie da się go z niego w całości usunąć. Zawsze pozostaną jakieś śmieci w rejestrach.

A co do zwykłego komunikatora to oprócz GG (z przyzwyczajenia) polecam program Miranda. Jest to program o otwartym kodzie, do którego każdy może dopisywać własne wtyczki (jest ich cala masa w internecie). Ponadto obsługuje on wiele różnych typów komunikatorów (GG, Jabber, ICQ, itd.)

Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego? Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie? George Bernard Shaw
17.11.2008, 21:40:35
Nie słyszałam o ooVoo. Ale skoro zachwalasz, to pewnie niebawem go wyprubuje. Mając obecnie skype, będę miała porównanie. Chociaż nie narzekam narazie na "niebieskiego".
17.11.2008, 21:48:25
Tylko niestety oba komunikatory (ooVoo i Skype) nie są ze sobą kompatybilne, więc dużym problemem jest znalezienie kogoś, kto taki posiada, aby móc się z nim komunikować. Ale od tego są fora aby promować nowe rozwiązania Smile

Niektórzy widzą rzeczy takie jakimi są i pytają - dlaczego? Ja śnię o rzeczach, których nigdy nie było i pytam - dlaczego nie? George Bernard Shaw
12.05.2010, 08:12:19
Od dawien dawna używam tlena, od pewnego czasu odkąd moim głównym systemem jest ubuntu Big Grin uzywam też empathy. GG co raz mniej ma wspólnego z komunikatorem Wink

Pozdrawiam Maciej
12.05.2010, 09:06:41
niedługo z gg zrobi się nowa nasza-klasa Big Grin

[Obrazek: powstanie.png]
http://www.tpzd.republika.pl
12.05.2010, 18:43:57 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.08.2011 19:12:11 przez ptt.)
......

nie będzie niemiec pluł nam w twarz!
ni dzieci nam germanił!
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości