Aktualny czas: 22.05.2012, 18:13:54 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Okradziony Lech Wałęsa
30.06.2008, 16:56:45
Question Okradziony Lech Wałęsa
Jak pisze dziś Onet.pl

Cytat:Prawie pół miliona złotych zniknęło z konta Lecha Wałęsy – ustalili reporterzy RMF FM. Według prokuratury, pieniądze ukradł syn współpracownika byłego prezydenta. Prokuratura Okręgowa w Gdańsku prowadzi w tej sprawie śledztwo. A Wałęsie pieniądze oddał już bank.

Cytat:Marek Balawajder i Roman Osica ustalili, że śledczy namierzyli młodego mężczyznę, który był kiedyś pracownikiem jednego z gdańskich oddziałów banku Millenium. Okazało się, że wykorzystując swoje znajomości w banku, człowiek ten wyprowadził pieniądze z dwóch kont. Jedno z nich należy do byłego prezydenta.

Mężczyźnie został już postawiony zarzut kradzieży. Jest to Michał L., były pracownik banku. Przedstawiono mu zarzut kradzieży pieniędzy w kwocie 870 tys. zł na szkodę banku - mówi Grażyna Wawryniuk, rzecznik Prokuratury Okręgowej w Gdańsku. Wałęsa bagatelizuje całą sprawę i udaje, że nic się nie stało. - Wszystkie pieniądze mam, które miałem. Mogę panu pokazać, że żaden grosz mi nie zginął - powiedział były prezydent. Wszystko dlatego, że to bank musiał całą kwotę oddać. Podobnie zresztą jak i właścicielowi drugiego konta, z którego zniknęło kilkaset tysięcy. Prokuratorzy badają przepływy finansowe w tym banku i nie wykluczają, że takich kradzieży mogło być więcej.

Co o tym myślicie?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
01.07.2008, 09:30:56
RE: Okradziony Lech Wałęsa
No dziwna sprawa, dobrze, że pieniądze zostały zwrócone przez bank. Ciekawe ile jeszcze takich przekrętów dokonał ten pracownik banku. Może okradł jeszcze kogoś a ten ktoś nawet o tym niewie Tongue
01.07.2008, 14:52:48
Co niektórzy maja tyle pieniędzy ze jak im ubędzie to nawet różnicy nie widzą Wink hehe niezły przekęt Smile
02.07.2008, 17:22:04
Takich sytuacji w bankach jest cale mnóstwo. Ta sprawa została nagłośniona tylko dla tego, że ofiarą pad nie kto inny, tylko Lech Wałęsa, bardzo popularny w ostatnich dniach. Nasuwa się pytanie, czy autorom wiadomości chodziło tylko o zwykłą informację dotyczącą znanej osoby, czy też chcieli podkreślić ile to on ma pieniędzy.
Mnie osobiście mało obchodzi kto ile ma pieniędzy. Jeżeli zarobił uczciwie, to niech ma...
02.07.2008, 17:52:50
Dokładnie, zrobili aferę bo pięniądze zniknęły z konta Wałęsy, gdyby zniknęły z konta przeciętnego Kowalskiego, tak jak to często się dzieje, nikt nawet by o tym nie wspomniał.
15.03.2009, 16:30:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 24.08.2011 19:19:13 przez ptt.)
........

nie będzie niemiec pluł nam w twarz!
ni dzieci nam germanił!
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości