Aktualny czas: 22.05.2012, 18:25:07 Witaj! (LogowanieRejestracja)

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Dynowska" wąskotorówka
18.07.2008, 13:48:52
Smile "Dynowska" wąskotorówka
Cytat:Ruszyła kolej wąskotorowa "Pogórzanin” kursująca na trasie Przeworsk-Dynów-Przeworsk. Będzie jeździła tylko do końca wakacji.

Kolejka wyrusza z Przeworska. Na trasie ok. 46 km można podziwiać m.in. jedyny w Polsce tunel o długości ok. 602 m.

Atrakcją są przejazd w odkrytych wagonach tzw. "letniakach”, kąpiel i wędkowanie w rzece San. W Dynowie kolejka zatrzymuje się na trzygodzinny postój. W tym czasie podróżni mogą upiec kiełbasę przy ognisku. Mogą też zafundować sobie dodatkowo przerwę w podróży w stylowym zajeździe "Pod Semaforem” w Bachórzu.

Ceny biletów na przejazd kolejką wahają się od 5 do 20 zł w zależności od pokonanych kilometrów. Bilety ulgowe od 3 do 12 zł. Kolejka kursuje w soboty i niedziele do końca sierpnia. Od 7 do 28 września tylko w niedziele.

Dodatkowo jest też możliwość zamówienia kursu specjalnego w dowolnym dniu tygodnia. W ramach przejazdu do wykorzystania jest dwugodzinny postój na trasie w dowolnym miejscu.

źródło - nowiny.pl

Fajna sprawa dla dzieci na wakacjach, koloni i wycieczek Smile
Ja przyznam się, że jeszcze nie jechałam "ciuchcią" a może ktoś z Was?
Jak wrażenia takiego przejazdu?
Może orientujecie się w jakich godzinach na przejeździe w Dynowie można "spotkać" kolejkę?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
18.07.2008, 13:57:09
RE: "Dynowska" wąskotorówka
Ja jechałam Big Grin ale jak byłam malutka Smile więc niewiele pamiętam ;p ale napewno fajne przeżycie i warto się wybrać na taką przejażdzke.
19.07.2008, 20:04:43
RE: "Dynowska" wąskotorówka
ten tunel jest, uwaga najdłuższym tunelem kolejki wąskotorowej na świecie

[Obrazek: powstanie.png]
http://www.tpzd.republika.pl
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości